Zangles voor volwassenen

Privé zanglessen, zowel online als op locatie.

Plezier hebben. Ademhalen. Durven je mond open te doen. Zingen is zoveel meer dan techniek. Zingen is ook begrijpen wat je zingt: een verhaal vertellen met emotie. In mijn zanglessen komt het allemaal aan bod. Heldere oefeningen maken van je stem een mooi instrument. Ik heb inmiddels 25 jaar ervaring als docent.

Inhoud van de lessen.

Je leert alles over houding en ademhaling, klank en uitspraak. Minstens zo belangrijk is de tekstinterpretatie (waar gaat het lied over) en het plezier in muziek maken. Pas als je stem helemaal vrij klinkt kun je ontspannen zingen. Ik kan je van alles aanbieden maar jij bepaalt wel het tempo!
Het repertoire kiezen we in overleg. Daarbij wordt voor de volwassenen uitgegaan van het klassieke repertoire. Tevens werk ik aan musical- en kleinkunstrepertoire.

Hoe lang en hoe vaak?

De meeste leerlingen volgen maandelijks twee lessen van een uur. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om wekelijks lessen te volgen: zeker voor beginners is regelmatig les aan te bevelen. Voor de online lessen is er ook de keus om wekelijks een half uur te werken.

Voor wie?

Voor iedereen die met nog meer plezier wil zingen en bereid is regelmatig te oefenen. Koorzangers met ambitie vormen een groot deel van mijn huidige leerlingen. Ook zijn er leerlingen die hun eigen concerten organiseren, of regelmatig solistisch optreden.

Uitvoering.

En dan het podium op! Twee keer per jaar organiseer ik een uitvoering voor alle leerlingen. Dé kans om je stem te laten horen onder begeleiding van een professionele pianist. Soms is er een thema, andere keren is de liedkeuze vrij. Gevorderde leerlingen zingen solo, beginnende leerlingen nemen deel aan duetten of ensembles. Deelname is vrijwillig, al leert de ervaring dat de leerling die roept: “ik ga nooit het podium op” uiteindelijk toch ook meedoet.

Kosten zanglessen.

Volwassenen€ 50, – per les van een uur
Duolessen volwassenen€ 56, per les van een uur
Groepsles ( 3 of meer personen)€ 66,- per les van een uur