Zanglessen voor kinderen en jongeren

Het is ontzettend leuk om aan kinderen en jongeren les te geven! Ze zijn zo onbevangen en puur in de manier waarop ze muziek maken. Spelenderwijs leer ik ze de ademhaling aan en het maken van een mooie klank. Momenteel is de jongste leerling acht jaar. Op deze leeftijd is het al mogelijk met eenvoudige liedjes te leren de stem beter te beheersen.

Aan de hand van musical-liedjes werk ik met jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar aan hun stem. Noten lezen is geen vereiste, maar maakt het aanleren van liedjes wél makkelijker.

Leerlingen die op het voorgezet onderwijs of op een musical school zangonderwijs krijgen, kunnen ook privéles gebruiken. Juist in groepen wordt er niet op individueel stemgebruik gelet, met vaak stemklachten als gevolg.

Ik probeer de ouders bij de muzieklessen van hun kind te betrekken. Alhoewel de kinderen en jongeren zelf kunnen oefenen is het prettig als de ouders hun interesse tonen om te horen en zien welke vorderingen het kind maakt.

Kinderen en jongeren kunnen ook meedoen aan de leerlingen uitvoeringen die twee à drie keer per jaar plaats vinden.

Tenslotte is het wetenschappelijk bewezen dat zingen en muziek maken goed is voor de hersenen! Kinderen die met muziek bezig zijn presteren beter op school.

Kosten zanglessen.

Jongeren van 8 tot 21 jaar € 22,- per les van 30 minuten